Nu finns fem av våra mest populära bilar med intelligent fyrhjulsdrift..

Nu finns nämligen Ford KugaFord Mondeo Ford S-Max  Ford Edge  och  Ford Galaxy  med vår nya intelligenta fyrhjulsdrift (iAWD). Den smarta tekniken övervakar vägförhållandena och fördelar automatiskt kraft till hjulet som behöver den mest. Det gör att bilen alltid har det ultimata greppet, oavsett om du kör på torra grusvägar eller isiga vintervägar.
Säker under osäkra förhållanden

Säker under osäkra förhållanden

Intelligent fyrhjulsdrift (AWD) håller koll på vägförhållanden för att kunna avgöra väggrepp, balansera kurvtagning och vara lyhörd för underlag. När det behövs skickar systemet extra kraft till fram- eller bakaxeln, vilket garanterar en exeptionell hantering och ökad effektivitet. I alla lägen.


Intelligent fyrhjulsdrift

Vid låga hastigheter koncentrerar sig den intelligenta fyrhjulsdriften på att förbättra väggreppet, underlätta start och manövrering på hala underlag eller vid höga vridmoment. Är framhjulen på is medan de bakre inte är det skickar systemet extra vridmoment till de bakre hjulen. Den intelligenta fyrhjulsdriften ger extra kraft när det behövs. Kör du istället snabbare flyttas fokus över till att ge dig överlägsen hantering och fantastiskt följsam körning, medan systemet samtidigt håller ett öga på väghållningen.

Kontakta oss